Балансираща възглавница

За децата, търсещи движение, е много трудно да се съсредоточат и да седят спокойно. Тази възглавница им помага да задоволят сензорните си двигателни нужди.

Възглавницата е надуваема, от едната страна е гладка, а от другата с бодлива тактилна страна . Ако се използва за сядане – формата ѝ подпомага баланса, седежа и добрата позиция на тялото. Помага още при проблеми с вниманието, развива силата на торса (която е много важна за изграждането на различни умения от дъвчене до писане), изгражда постуралния контрол. Увеличава времето за активно внимание и седеж, както и подобрява баланса.

Подобни възглавници дават достатъчно „свобода“ за движение на децата, без действията им да разсейват хората около тях. Задоволяват двигателните и проприоцептивните нужди. Ако я използваме, за да стоим прави върху нея – подобряваме баланс, двигателна координация и сензорна интеграция.

Балансиращите възглавници са много подходящи за деца и възрастни, които трудо се съсредоточават и имат нужда от помощ в поддържането на внимание и концентрация.